на живо

Григор си осигури мач с Федерер в третия кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Българинът преодоля Марко Трунхелити с 3-1 сета

Григор Димитров ще играе срещу Роджър Федерер в мач от третия кръг на откритото първенство по тенис на Австралия, след като се наложи с 6:3, 4:6, 6:2, 7:5 срещу аржентинеца Марко Трунхелити. Швейцарецът от своя страна спечели с 6:3, 7:5, 6:1 срещу украинеца Александър Долгополов.

Димитров стигна до първия си пробив в мача още във втория гейм, след като се възползва от серия от непредизвикани грешки на Трунхелити и поведе с 2:0. Българинът не изпусна аванса си до края на сета и го затвори след точно половин час на корта.

Началните геймове на втория сет се развиха подобно на тези в първия, но в обратна посока. Трунхелити стартира с успешен гейм на собствен сервис, а във втория преодоля дефицит от 0:40, за да стигне до допълнителни разигравания и в крайна сметка пробив за 2:0. Аржентинецът защити успешното си представяне в следващия гейм и поведе с три гейма, но Григор Димитров се възползва от травма в пръстите на ръката на своя съперник и съкрати неговия аванс до 2:3. Трунхелити обаче се възстанови бързо и нов пробив му спечели сета за 6:4.

Григор Димитров започна третия сет с пробив още в първия гейм, което повтори и в петия за 4:1. Българинът задържа аванса си и поведе в сетовете, което доведе до четвърта част. Тя започна с размяна на геймове до 5:5, но в 11-ия българинът стигна до пробив с печеливш удар на форхенд, за да подава за мача. В сервис-гейма си Димитров не допусна изненада и затвори срещата от втория кръг за 2:38 часа.

Григор Димитров си гарантира 90 точки за класацията на АТП и 97.5 хиляди австралийски долара с победата над Трунхелити. Победа над Федерер ще донесе 180 точки и 200 хиляди долара за българина.