на живо

Григор срещу Иво Карлович тази вечер в Мадрид

Мачът на българина е последен на корта в испанската столица

Getty Images

Григор Димитров ще се изправи срещу хърватина Иво Карлович в среща от втория кръг на "Мастърс" турнира в Мадрид днес (10 май) . Очаква се мачът да започне не преди 21:00 ч. българско време.

Срещата ще е последна на корт номер 3 в испанката столица, като преди нея ще се изиграе един мач от мъжката схема и три от женската. 

Димитров се класира за втория кръг в Мадрид след като на старта на турнира победи Филип Колшрайбер със 7:6(7), 6:4. Успехът беше първи на червени кортове за българина през настоящия сезон. Той отпадна още в първите кръгове в Монте Карло и Маракеш.

Карлович пък успя да се наложи над испанеца Роберто Баутиста-Агут след 3-часов мач с 3 тайбрека - 7:6 (4), 6:7 (9), 7:6 (7).

Срещата в Мадрид ще бъде шеста в съперничеството на двамата тенисисти. Григор има леко преимущество от 3 победи, но всички мачове са били трудни и за двамата.

Снимка: Getty Images

За последно Димитров и Карлович се срещнаха в Канада през 2016 г., когато българинът победи с 6:3, 7:5. На клей играха през същата година в Истанбул, когато отново победител беше българинът - 7:6 (0), 7:6 (2).

И за двамата ней-голямото постижение в Мадрид е достигането до четвъртфинал. Димитров игра през 2015, а Карлович през 2005 и 2008 г.