на живо

Григор срещу Кевин Андерсън днес на централния корт

Българинът има страхотен баланс в срещите с финалиста от "Уимбълдън"

Reuters

Григор Димитров ще се бори за място на полуфинала на турнира в Торонто днес в първи мач на централния корт. Негов съперник ще бъде южноафриканецът Кевин Андерсън, като за начален час на сблъсъка е определен 19:30 ч. българско време. 

Българинът се класира за третия кръг на надпреварата, след като победи трудно американеца Франсис Тиафо с 2:1 сета. Андерсън пък нямаше особени проблеми срещу Иля Ивашка от Беларус.

Така двамата си осигурина осми мач помежду им. 32-годишният Андерсън е далеч по-опитен от Димитров. Той обаче има само 1 победа срещу българина, при това през 2012 г.

Снимка: Getty Images

Григор пък може да се похвали с 6 успеха, от които 5 в последните мача срещу днешния си съперник. Най-пресният обаче е от 2016 г. в Стокхолм. От тогава Андерсън, който е номер 6 в света в момента, направи голям скок в кариерата си.

2018 г. е една от най-успешните за 203-сантиметровия тенисист. Той игра на финал на "Уимбълдън", спечели турнира в Ню Йорк, достигна до осминафиналите на "Ролан Гарос", игра полуфинал в Мадрид, четвъртфинали в Индиън Уелс и Маями и финали в Пуна и Акапулко. 

Ако Димитров успее да се справи с развихрилият се съперник, ще играе срещу Стефанос Циципас или Александър Зверев.