на живо

Григор стартира новия сезон седмица преди Откритото първенство на Австралия

Българинът ще участва в турнир в Мелбърн

Reuters

Григор Димитров е сред участниците в основата схема на първия за годината тенис турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия от 8 до 21 февруари. 

Преди да се впусне във важните битки, той ще "подгрее" с по-непретенциозна надпревара. Роденият в Хасково тенисист е подал заявка за участие в новия турни от веригата АТР250 в Мелбърн. Той стартира на 31 януари, а шампионът ще бъде ясен на 6 февруари. 

Снимка: Getty Images

Това е своеобразна генерална репетиция за Димитров, който ще участва за 11-и път в основната схема на Откритото първенство на Австралия. Най-доброто му класиране е полуфиналът от 2017 г.

С участието си на турнира преди това българинът ще може да свикне с атмосферните условия на южния континент. Тъй като в отборната надпревара АТР Къп няма да има български отбор, както през миналата година, Димитров е решил да е част от новия турнир.

Това означава, че скоро той трябва да замине за Австралия, където да бъде поставен под карантина. 

Снимка: Reuters

Такава ще е съдбата и щастливците от квалификациите за Откритото първенство на Австралия, които тази година ще се проведат в Доха (за мъжете) и Дубай (за жените). Турнирите са от 10 до 13 януари и класиралите се за основната схема ще пътуват директно за Мелбърн. България ще има 4 представителки при дамите - Цветана Пиронкова (136-а в световната ранглиста), Виктория Томова (номер 193), Изабелла Шиникова (номер 202) и Елица Костова (номер 210).

Снимка: Reuters

Тъй като Димитров завърши 2020 г. като 19-и в света, той няма да играе квалификации. Наскоро стана ясно, че българинът е сменил треньора си. Вместо на Кристиан Гро, той ще разчита на Данте Ботини.