на живо

Григор в първи сблъсък с Миша Зверев

Една от големите изненади на "Аустрелиън Оупън" застава на пътя на българина в Ротердам

Lap.bg

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва днес участието си на сингъл на турнира в Ротердам. Негов първи съперник е 34-ят в света Миша Зверев (Германия), който поднесе една от големите изненади на "Аустрелиън Оупън", отстранявайки на 1/8-финалите световния номер 1 Анди Мъри.

Това ще бъде първи мач между българина и 29-годишния му съперник. Двубоят е под №3 на централния корт, което означава, че ще започне не преди 16 часа българско време. Преди тях играят Андрей Кузнецов - Давид Гофен и Виктор Троицки - Ришар Гаске.

Димитров се намира в отлична форма от началото на година. Той спечели две титли за шест седмици, а балансът му е 14 победи от 15 мача. Единственото му поражение бе от Рафаел Надал на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия.

Миша Зверев също може да се похвали с титла през 2017 г. В компанията на по-малкия си брат - Александър, в неделя той спечели трофея на двойки в Монпелие.

Германецът няма титла на сингъл в кариерата си, а 34-ото място в ранглистата, което заема в момента, е върховото му постижение.