на живо

Гришо като истински мароканец (СНИМКА)

Българският тенисист остава на 12-та позиция в ранглистата

Instagram

Когато си в Мароко, прави като местните. Григор Димитров стриктно следва тази мъдрост, докато се забавлява преди началото на турнира от сериите "Мастърс 250" в Маракеш.

След като обиколи улиците на града и пробва прочутия местен чай в компанията на господин, облечен в традиционно облекло, Димитров реши да се възползва от древния превоз на бедуините - камилата.

В официалния профил в "Инстаграм" на АТР се появи снимка, на която се вижда, че българинът определено се забавлява докато язди животното и дори се пази от слънчевите лъчи с тюрбан. Компания пък му прави 20-годишният хърватски тенисист Борна Чорич.

 

When in #Marrakech... @grigordimitrov @bornacoric #ATP #tennis #Dimitrov #Coric : Ouarrak Abdessamiaa

A post shared by atpworldtour (@atpworldtour) on

По-късно тенисистът сам се похвали с екзотичния си превоз в своя профил.

 

a

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on

Турнирът в Маракеш започва днес (10 април), а родният представител почива в първи кръг на надпреварата. Във втория той най-вероятно ще срещне бившия номер 5 в световната ранглиста - Томи Робредо. В момента испанецът заема 386-то място в подреждането в света, а за да си осигури мач с българина, трябва да преодолее квалификант.

В ранглистата на ATP пък българинът остава на 12-та позиция. Размествания в Топ 10 също няма. Водач е Анди Мъри, следван от Новак Джокович и Стан Вавринка.