на живо

Гришо пред bTV: Още не мисля за събота и неделя (ВИДЕО)

Не помня откога не бях виждал толкова много знамена, призна българинът

Lap.bg

Все още не мисля за събота и неделя, обяви пред bTV Григор Димитров след победата си над Доминик Тийм в първия си мач от финалния турнир на АТР в Лондон. Именно през уикенда са полуфиналите и финалът на надпреварата. За да стигне до голямата четворка, Гришо трябва да заеме едно от първите две места в своята група, която носи името "Пийт Сампрас".

"В сряда също имам много важен мач, без значение дали ще се изправя срещу Рафаел Надал или Давид Гофен. Няма значение на каква фаза - тук всеки двубой е труден и важен", допълни Димитров.

Най-добрият български тенисист допълни, че сблъсъкът с Тийм е бил изпитание за него най-вече от психологическа гледна точка. "За първи път стъпих на този корт. Знаех какво да очаквам от Доминик. Като за начало не е зле - с всеки изминал гейм се чувствам по-добре. Знаех, че моят момент ще дойде - ако не във втория,значи  в третия сет. Агресивната игра се отплаща."

Григор призна, че все още не мисли за евентуалното си място в ранглистата след турнира. Той има сериозни шансове да приключи дори под №4. "Хубавото в тениса е, че всяка седмица имаш възможност да играеш и да се поправяш. Това ти дава желание да се подобряваш. Всичко трябва да си идва по реда - за да спечелиш такива турнири, се изисква съвсем малко, което е толкова много... Работата винаги се отплаща."

"За момента не само аз - семейството и целият отбор - сме много сплотени и гледаме нашата страна на нещата. Ако започнеш да следваш други примери, не се получава. За момента още не сме говорили за конкретни цели - това ще се случи след края на сезона. Има време, преди това имам още да играя. Знам едно - с всеки един мач се подобрявам."

На пресконференцията Димитров отново благодари на хилядите българи в залата. "Не помня кога за последно съм виждал толкова знамена. Наистина беше уникална атмосфера. Излизането на корта беше някак... сякаш съм бил тук и преди. Тези моменти са толкова важни. Трябва да ги приемеш и да се усмихнеш. Да се ощипеш, да си кажеш - тук си да играеш. Нямаш друг избор. Готино беше".