на живо

Гришо пречупи хърватски гигант и се класира за третия кръг в Мадрид

Българинът спечели с 6:3, 7:5

Getty Images

Григор Димитров се класира за третия кръг на силния турнир на червени кортове в Мадрид. Световният номер 12 победи в два сета хърватския гигант Иво Карлович (6:3, 7:5 в отделните части). 

Следващият съперник на първата ни ракета ще е Доминик Тийм. Димитров и младият австриец имат два мача помежду си, като са си разменили по една победа. Българинът има леко психологическо предимство, след като спечели последната им среща в началото на тази година - по пътя към титлата в Бризбън.

Гришо започна колебливо и даде две възможности за пробив на хърватския ветеран още в първия гейм. Българинът обаче се измъкна, веднага спечели сервиса на съперника за 2:0, след което и затвърди брейка за 3:0. При 5:2 Григор стигна и до първата си точка за спечелване на сета, но Карлович я неутрализира за 5:3. Така на свой сервис 25-годишният българин поведе в резултата - 1:0 сета.

Втората част започна доста по-оспорвано в сравнение с първата. Двамата печелеха подаванията си без особени затруднения до 5:5, когато Димитров направи ключов пробив и поведе с 6:5. Гришо бе непоколебим при изпълнение на сервис и сложи точка на спора в този двубой - 7:5. 

Това е четвърти успех за Димитров над Карлович в шест мача помежду им, като българинът вече може да се похвали с три поредни победи.

Най-доброто класиране на хасковлията в Мадрид е четвъртфинал от 2015 г. Той може да изравни върховото си постижение, ако преодолее 9-ия в света Доминик Тийм.

Тагове: