на живо

Гришо се притесни за Гофен

Българинът отново показа загриженост за съперник

Twitter

Григор Димитров се класира за финала в Ротердам, след като Давид Гофен се самоконтузи. През резултат 6:3, 0:1 белгиецът се удари с топката в лявото око и не успя да продължи срещата.

Веднага след неприятната ситуация, Димитров се притича на помощ на своя противник.

След края на двубоя българинът даде на корта традиционното за победителя интервю, но не пожела да коментира срещата. Вместо това показа загриженост за състоянието на Гофен.

"Няма много какво да се каже. Най-важното е как е окото му. Виждал съм контузии и преди, но бе тежко да видя това от другата страна на мрежата. Ще отида да проверя как е веднага щом напусна корта", каза Гришо.

"Няма значение какво е станало в мача, това не е важното сега. Благодаря, че дойдохте, оценявам подкрепата. Няма много какво да се каже в момента, ще се видим утре", допълни българинът и се отправи към съблекалните.

Не за първи път Гришо демонстрира спортсменство. По време на победата срещу Кайл Едмънд на 1/4-финалите в Бризбейн през януари, британецът контузи десния си глезен и се свлече на земята. Пръв на помощ му се притече именно българинът, който прескочи мрежата и помогна на съперника си отново да се изправи на крака.