на живо

Гуардиола очаква най-доброто от "Манчестър Юнайтед"

Отложеното дерби на Манчестър е в сряда от 22 ч.

Getty Images

Мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола предупреди футболистите си да внимават с "Манчестър Юнайтед" в предстоящото отложено дерби от Висшата лига, което ще се проведе в сряда от 22 ч. При победа "гражданите" ще изпреварят "Ливърпул" на върха в класирането, като ще бъдат с една точка пред големия си съперник за титлата.

"Червените дяволи" загубиха катастрофално с 0:4 от "Евертън" миналата неделя, но все още имат шанс да завършат в топ 4 в края на сезона.

"Очаквам най-доброто от "Юнайтед", това е сигурно. Те са наистина силни. Футболистите винаги опитват да дадат най-доброто. Опитваме се да се подготвим за техните силни и слаби страни", каза мениджърът на шампионите на пресконференцията преди мача.

Снимка: Getty Images

"Този двубой ще бъде много различен. Срещата им с "Евертън" приключи. Остават ни още четири мача, трябва да ги спечелим всичките, за да вземем титлата. Това не е лесно място за гостуване и никак не е приятно. Знаем какво точно се изисква от нас. Отиваме да изиграем един много силен двубой", каза още испанският мениджър.

В дербито на Манчестър "гражданите" няма да могат да разчитат на Кевин де Бройне, който получи контузия в мача срещу "Тотнъм".

В същото време мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер заяви, че градският сблъсък идва в идеалния момент.

Снимка: Getty Images

"Дербито със "Сити" е най-добрият мач, който можехме да си пожелаем в този момент, в който играчите са наранени. Говорихме след загубата от "Евертън" и всички футболисти бяха много разочаровани и истинските наранени от представянето. Затова мачът със "Сити" е перфектен. Няма да има място на терена, на което да се скриеш, а феновете ще ни подкрепят само ако дадем всичко от себе си срещу "Сити". Трябва да бъдем готови за пресата им, трябва да се защитаваме добре, да бъдем подготвени за агресията. Няма да ни позволят лесно да контраатакуваме. Ще има нарушения. Няма никакви съмнение в това, защото те ще хвърлят много хора напред и ще се опитват да ни спират колкото е възможно, по-рано. Сигурен съм, че ще има отговор от страна на играчите.", каза норвежецът на пресконференцията.