на живо

Гуардиола показа, че все още знае как да победи любимата си "Барса" (ВИДЕО)

"Манчестър Сити" направи пълен обрат срещу каталунците на "Етихад"

Getty Images/Guliver Photos

"Манчестър Сити" изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и постигна впечатляваща победа с 3:1 над "Барселона". "Гражданите" стигнаха до успеха, въпреки че получиха гол още в 21-ата минута. Победата е първа за "Сити" в историята на съперничеството с каталунците, които триумфираха във всеки от предишните пет двубоя между двата тима. Mениджърът на домакините Хосеп Гуардиола спечели домакински мач срещу любимата си "Барса" за втори път в своята кариера.

"Гражданите" започнаха двубоя дефанзивно, но въпреки това в 21-ата минута първи допуснаха попадение във вратата си. Контраатака на "Барса" бе завършена от Лионел Меси, който отбеляза своя 15-ти гол в 12 мача от началото на сезона. Гостите продължиха да контролират срещата, но в 39-ата минута допуснаха фатална грешка. Сержи Роберто подаде слабо и неточно към Серхио Бускетс, който реагира тромаво и позволи на Серхио Агуеро да отнеме. Той комбинира с Рахийм Стърлинг, който асистира на голмайстора Илкай Гюндоган.

След почивката "Манчестър Сити" взе инициативата. Основното оръжие на домакините бе дълбоката преса в половината на съперника, която затрудни каталунците в изнасянето на топката. В 51-ата минута домакините направиха пълен обрат, след като Кевин Де Бройне се отличи с прекрасно изпълнен пряк свободен удар. Вина за попадението има и Марк Андре тер Стеген, който допусна топката да попадне в пазения от него ъгъл.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Барса" опита да изравни резултата, но вместо това получи трети гол в своята врата. Той отново бе дело на Гюндоган, който се разписа в 74-ата минута, отбелязвайки третото си попадение с екипа на "гражданите" от началото на сезона. До края гостите не създадоха голови положения и допуснаха първото си поражение в тазгодишното издание на Шампионската лига, след три успеха в първите три срещи от груповата фаза.

"Сити" удължи на 8 мача серията си без загуба като домакин в най-престижната клубна надпревара. "Гражданите" също така не са допускали поражение у дома във всички турнири в 13 последователни двубоя.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От своя страна "Барса" загуби едва за трети път в 17 срещи от началото на сезона. Луис Енрике и футболистите му се нуждаеха от 1 точка, за да се класират за елиминациите, но ще трябва да почакат до следващия кръг, за да си осигурят място сред най-добрите 16.

"Каталунците" остават лидери в класирането на група C с актив от 9 точки. "Манчестър Сити" е с две по-малко на втората позиция, а "Борусия" Мьонхенгладбах заема трето място с 4 точки. "Селтик" е последен с 2 точки.