на живо

Гуардиола пред Стоичков: "Барса" винаги е фаворит у дома

Бившият треньор на каталунците направи анализ преди най-чакания мач в Испания

Мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола даде специално интервю пред Христо Стоичков за телевизия "Юнивижън" във връзка с предстоящото Ел Класико в неделя. Според него "Барселона" има леко предимство, защото е домакин, а "Реал" трудно ще намери заместник на Кристиано Роналдо.

"Реал" Мадрид започна добре сезона, но сега се намира в слаб период, но продължава да бъде много силен отбор. Испанският футбол имаше късмета да се наслади на тези двама невероятни футболисти (б.ред. - Кристиано Роналдо и Лионел Меси). Те помогнаха на испанския футбол да се развие", коментира Гуардиола относно дербито, което за първи път от сезон 2008/09 ще бъде без две от най-големите звезди във футбола.

"Едно дерби винаги има специален характер и няма фаворит в него. При всички положения, "Барселона" има леко предимство от това, че е домакин в мача. Това винаги има значение."

"С Кристиано, или без него, "Реал" Мадрид продължава да е един топ отбор, но те загубиха много, 50-60 гола за сезона. Роналдо е един страхотен футболист, който носеше не само голове на "Реал" Мадрид, а и асистенции в много важни моменти. Мисля, че той е незаменим на този етап в състава на "Реал" Мадрид", каза още бившият треньор на каталунците.