на живо

Гуардиола: Съдията ме изгони, защото му казах, че голът е редовен

"Реферите могат да решат всяка среща в Шампионската лига", беснее мениджърът на "Манчестър Сити"

Getty Images

Мениджърът на "Манчестър Сити" - Хосеп Гуардиола, със сигурност не е доволен, след като воденият от него тим отпадна на четвъртфинал в Шампионската лига, записвайки загуба с 1:2 от "Ливърпул". Той обаче не пропусна да подчертае ролята на грешните отсъждания на рефера Матео Лаос. 

Заради бурен протест в края на първото полувреме специалистът прекара втората част от мача на трибуните, а не скамейката. Гуардиола недоволстваше от отменено попадение на Лирой Сане, което щеше да направи резултата 2:0 за "Сити".

"Казах на съдията, че голът беше отбелязан напълно редовно. Затова ме отстраниха. Разбира се, че при резултат 2:0 играта можеше да се развие по друг начин. В Шампионската лига класата на отборите е крайно изравнена, затова решенията на съдиите имат огромно значение. Така че сега ние трябва да започнем напълно начисто през следващия сезон", каза специалистът.

Снимка: Getty Images

"Сити" е в серия от три поредни поражения - две от "Ливърпул" с Шампионската лига и едно от градския съперник "Юнайтед" в първенството.

"Понякога е нормално да има и такива моменти, когато играеш само срещу много силни отбори. Сега просто трябва да се настроим за победа срещу "Тотнъм". Имаме още шест мача до края на сезона и трябва да го завършим по най-добрия начин", заяви мениджърът.

Гуардиола не отрече и ролята на психическото напрежение по време на мача срещу "Ливърпул". 

"За мене поражението дойде от факта, че след 1:1 отборът разбираше колко е трудно след това да се преодолее този пасив. Предстои ни да анализираме мач след мач какво се случи, както и загубата от "Манчестър Юнайтед" в първенството", заяви той.