на живо

Гуардиола търси първа победа със Сити срещу Дортмунд

Двата отбора приключват участието си на "Интернешънъл чемпиънс къп" в Китай

Манчестър Сити, на Хосеп Гуардиола, ще се изправи срещу Борусия Дортмунд, в опит да спечели за първи път под ръководството на испанския специалист. Срещата е последна за двата отбора в азиатското им турне от турнира "Интернешънъл чемпиънс къп".

До момента Сити е изиграл само една контролна среща от началото на подготовката- срещу бившия клуб на Пеп, Байерн. В този мач "баварците" надвиха "гражданите" и Гуардиола още не е опитвал вкуса на победата като треньор на Сити.

На другия полюс са футболистите и треньорът на Борусия. Отборът на Томас Тухел има 5 проверки зад гърба си през подготовката, като в последния мач, който беше и техен първи в турнира, жълто-черните сгазиха с 4:1 градския съперник на Сити- Манчестър Юнайтед.

Сити ще бъде без Кевин Де Бройне, който получи по-дълга почивка от Пеп и ще се присъедини към подготовката на "гражданите" по-късно. Агуеро, Харт, Стърлинг и Отаменди са без каквато и да е игрова практика, а Гуардиола може да бъде принуден отново да постави Коларов в центъра на отбраната, където сърбинът игра и срещу Байерн.

Борусия няма да може да разчита на Обамеянг, който отлетя за Германия за да бъде със съпругата си, която е в родилния дом. На вратата на Дортмунд, Томас Бюрки ще смени пазилия срещу Юнайтед- Роман Вайденфелер. На пресконференцията преди срещата Бюрки сподели, че този мач ще бъде много тежък тест за отбора, но той ще направи всичко възможно за да спечелят.

Срещата между Тухел и Гуардиола е първа след финала за купата на Германия преди 2 месеца, когато Пеп още беше треньор на Байерн. "Играл съм много пъти срещу Пеп. И когато бях в Майнц и с Дортмунд. Очаквам с нетърпение предстоящата ни среща.", сподели пред медиите Тухел.

Гуардиола е разочарован от атмосферните условия, които не позволиха на Сити да се изправи срещу Юнайтед в Пекин. Той сподели, че отборът му не е в Китай за да си почива. Пеп нахока организаторите, че са се погрижили за всичко останало, но не и за терена, а той е най-важен за футболистите. Гуардиола сподели, че проблемът не е е бил в дъжда, или водата, а в ужасното състояние на тревното покритие.

Двубоят е с начален час 14:35 и ще може да бъде наблюдаван пряко по телевизия Ринг.