на живо

Гумени куршуми за феновете на "Селтик" във Валенсия (ВИДЕО)

Полицията в града не пожали гостуващата агитка

Феновете на "Селтик" са известни с огромната си любов към тима, големите агитки дори при гостувания и... непокорния си нрав. Преди мача реванш от 1/16-финалите на Лига Европа срещу "Валенсия" близо 10 000 привърженици от Шотландия пристигнаха в испанския град, за да подкрепят любимците си, но местните полицаи не показаха никакво гостоприемство.

Вместо това те посрещнаха гостуващата агитка с гумени куршуми и палки.

В клипове, които се появиха в социалните мрежи, се вижда, че представители на органите на реда в пълно бойно снаряжение се впускат в схватка с шотландците пред едно от кафенетата в града. 

Полицаите не жалят сили, палки и дори гумени куршуми. 

Футболните привърженици се оплакаха, че агресията на органите на реда е била безпричинна. Потребители в социалните мрежи разказаха, че били "заключени" в бара, а всеки, понечил да излезе, получавал палка в тялото. Феновете се оплакаха, че са били бити само защото са опитали да снимат случващото се. 

Полицията в Испания определи тазвечершния мач като футболна среща с висок риск. Полицията е мобилизирана и оборудвана с цялата налична техника, за да предотврати сблъсъци по улиците на града.

На терена обаче футболистите на "Селтик" ще трябва да се справят с друг испански отпор. "Валенсия" победи с 2:0 в първата среща и вероятно домакините ще направят всичко възможно да не допуснат изненада и да продължат в следващия етап на Лига Европа.