на живо

Хабиб става професионален футболист, сам определя заплатата си (ВИДЕО)

Бившият ММА шампион е на път да сбъдне още една своя мечта

Бившият шампион в UFC Хабиб Нурмагомедов е на път да сбъдне още една своя мечта - да стане професионален футболист! Руският третодивизионен "Легион Динамо" Махачкала предложи договор на ММА боеца и очаква неговия отговор, като на Хабиб е оставено сам да определи заплатата си. Примамливата оферта идва, след като Нурмагомедов публикува видео, в което отбелязва майсторски гол.

"За всички, които си спомнят Роналдо от 2008 г. - имаше излишни килограми, но беше опасен. [ФК "Легион Динамо" Махачкала] Трябва ми мотивация, братя!", написа Хабиб в социалната мрежа "Инстаграм", отбелязвайки бразилската футболна легенда и скромния местен отбор.

Феномена Роналдо реагира с ръкопляскания, но не покани Нурмагомедов на проби в испанския "Валядолид", чийто собственик е. От "Легион Динамо" обаче излязоха с официално предложение към Хабиб, който завърши ММА кариерата си без поражение - 29 мача, 29 успеха.

Президентът на клуба Шамил Лахиялов използва социалната мрежа, за да качи снимка на договора. В него липсват само месечното възнаграждение и подписът на Хабиб.

В момента "Легион Динамо" заема четвъртото място в "Зона Юг" на Професионалната лига - третото ниво на руския футбол. Тимът има едва една загуба от 30-е си двубоя през настоящия сезон, но и 13 равенства - индикация, че се нуждае от голаджия, който да направи разликата.

Хабиб не за първи път получава предложение да подпише с футболен отбор. Той вече отказа на друг третодивизионен клуб - "Камаз".

32-годишният Нурмагомедов все пак продължава да мечтае. "Обичам футбола от дете и винаги съм искал да стана футболист, но се родих в Дагестан. Знаете какъв е приоритетът тук", коментира Нурмагомедов, чийто регион е известен като люлка на граплинга.

"Кой знае, може би ако моят добър приятел Кристиано Роналдо се бе родил в Дагестан, сега щеше да е шампион на UFC", допълва Хабиб.