на живо

Хаджисотиров: Благодаря на мъжкаря Йордан Бозов!

"Рилски спортист" победи "Левски Лукойл" във финала за Купата на България

БФБ

39-годишният капитан на "Рилски спортист" - Йордан Бозов, бе избран за Най-полезен играч във финала за Купата на България по баскетбол във Велико Търново. Самоковци победиха "Левски Лукойл" с 89:80 точки и спечелиха трофея за втори път в последните три години.

Бозов вкара 21 точки за 27 минути на паркета, а треньорът на тима Людмил Хаджисотиров разкри след срещата, че баскетболистът е играл с частично разкъсан менискус.

"Аз вярвах, че ще спечелим. Поздравям момчетата – те са уникални. Имам честта да водя уникален отбор. Благодаря на президента Петър Георгиев и на ръководството, че ни осигуряват уникални за България условия, за да мислим и работим само върху баскетбола. Благодаря и на уникалната ни публика, която дойде от Самоков, за да ни подкрепи. Имахме феноменална подкрепа днес. Специално и огромно благодаря на Данчо Бозов, който игра днес с частично скъсан минискус. Той е на 39 години и това е уникален професионалист, човек и модел за подражание.", каза Удо, за когото това е първи трофей начало на "Рилски спортист".