на живо

Хамбург на косъм от изпадане от Бундеслигата

Български национал поигра няколко секунди в мача на сезона за Карлсруе

БГНЕС

Хамбургер Шпорт Ферайн е на ръба на изпадането от Първа Бундеслига. Тимът на Бруно Лабадия завърши 1-1 с Карлсруе в първи бараж за оставане в елита. На свой терен Хамбург допусна изоставане още в 4-та минута, когато Роуен Хенингс вкара за гостите.

Това стъписа сериозно Хамбург, който от основаването на Бундеслигата никога не е изпадал. Домакините опитаха натиск, но пред противниковото наказателно поле настъпваше единствено хаос.

Все пак в 73-та минута Иво Иличевич успя да изравни резултата след добро индивидуално изпълнение. До края Хамбург опита да стигне и до победата, но защитата на Карлсруе издържа.

В добавеното време в игра влезе Илиян Мицански. Българският национал, който има 5 гола за тима си този сезон се появи на мястото на голмайстора Хенингс.

Реваншът на стадиона на Карлсруе е в понеделник вечер, а Хамбург задължително трябва да вкара поне един гол. Отборът на Илиян Мицански го устройва нулево равенство и всякаква победа. 

Хамбург е един от най-успешните немски футболни клубове. Освен с постижението, че никога не е изпадал, той може да се похвали с 6 шампионски титли на Германия, Купата на Европейските Шампиони от 1983г, както и Купата на Носителите на Купи от 1977г.