на живо

Хамилтън: COVID-19 не е шега, отслабнах с 6 килограма

Световният шампион във Формула 1 разказа за тежката битка с коронавируса

Getty Images

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разказа за тежката си битка с коронавируса. Британецът използва социалните мрежи, за да сподели, че отслабнал с 6 кг за два месеца и загубил мускулна маса, но се надява да влезе във форма за началото на новия сезон през март идната година.

"Отслабнах с 6 кг в последните два месеца. Четири от тях загубих, когато се разболях от COVID-19... Не е приятно да загубиш толкова мускулна маса, но съм решен да я възстановя и да се върна на 100%.", написа Хамилтън в "Инстаграм" стори.

"Опустошен съм. Не се чувствам добре, но съм щастлив и благодарен, че съм жив. COVID-19 не е шега и никога не съм го мислил. Знаех, че в един момент ще стане трудно, защото хората умират от тази болест. Знаех, че е сериозно."

"Мисля, че е много странно, че гледаме световните лидери да се смеят, сякаш това не е нищо.", написа още пилотът на "Мерцедес", който пропусна предпоследния старт от сезона заради коронавируса, но вече си бе осигурил седмата световна титла. С нея Люис изравни легендата Михаел Шумахер.

Хамилтън изпраща брилянтен сезон, в който успя да изпревари германеца по брой победи: 95 триумфа срещу 91.

Заради постигнатото пилотът от Формула 1 беше отличен като Спортна личност №1 на Великобритания за 2020 г. в традиционното допитване на "Би Би Си", оставяйки зад себе си капитана на футболния "Ливърпул" - Джордан Хендерсън, и първата жена-жокей, спечелила пет състезания - Холи Дойл.