на живо

Хамилтън отказа да се тества за коронавирус

"Нямам симптоми, а други имат по-голяма нужда от тези тестове", заяви пилотът от Формула 1

Getty Images

Шесткратният шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън, заяви, че не иска да се тества за коронавирус. Той предпочита да предостави тази възможност на хора, които имат симптоми.

Всъщност пилотът на "Мерцедес" от седмица е под карантина, след като имаше контакт с двама души, дали позитивен резултат за COVID-19.

Дни преди първия старт за сезона в Австралия двама души от екипа на "Макларън" дадоха положителни проби за коронавирус. Това наложи отмяната на самото състезание. В момента все още не е ясно кога ще стартира кампанията във Формула 1.

В публикация в социалните мрежи Хамилтън заявява, че се чувства добре и няма никакви симптоми да е заразен. 

"Добре съм, чувствам се здрав и тренирам по два пъти на ден. Не са се появили и никакви симптоми 17 дни, след като видях Софи и Идрис. Чух се с Идрис и се радвам, че и той е добре.

Говорих и с лекаря си и два пъти го попитах дали има нужда да се тествам. Истината е, че количеството на тестове е ограничено и има хора, които се нуждаят от тях повече от мен, особено след като не показвам симптоми. Така че ще продължа да стоя изолиран, както правя от петък, когато отмених тренировката, и ще се дистанцирам от другите", пише Хамилтън.

"Най-важното сега е да сме позитивни, да спазваме социалната изолация. Изолирайте се, ако трябва и често си мийте ръцете с вода и сапун, поне по 20 секунди", добавя още пилотът.

Очакваше се сезонът във Формула 1 да започне на 15 март. Заради разпространението на коронавируса обаче няколко състезания бяха отменени - в Бахрейн, Китай, Нидерландия, Испания и Виетнам, а други - в Австралия и Монако, няма да се проведат.

Първият старт за сезона трябва да е на 7 юни в Азербайджан.

bTV призовава: останете си вкъщи!