на живо

Ханзи Флик: Мануел Нойер е нашият номер 1

Треньорът на "Байерн" Мюнхен подкрепи вратаря

Getty Images

Треньорът на "Байерн" Мюнхен Ханзи Флик подкрепи вратаря Мануел Нойер, който води трудни преговори за подновяване на договора си.

"Мануел Нойер очевидно е нашият номер едно. Нищо няма да се промени през следващата кампания. Александър Нюбел знае това", заяви Флик в интервю за "Кикер".

34-годишният Нойер има договор с баварците до края на сезон 2020/21. Преди няколко месеца "Байерн" подписа с младежкия национал Нюбел след свободен трансфер от "Шалке 04", който от лятото ще бъде основен конкурент на световния шампион.

"Александър Нюбел ще има същото доверие и признателност като всички останали вратари и полеви играчи в нашия отбор. Искаме да го развием още повече, но също така е ясно, че представянето е това, което се отчита в Байерн", каза още Флик.

Предполага се, че при подписване на контракта на Нюбел с баварците на вратаря е било обещано участие в определен брой официални мачове.

Преговорите между Нойер и клуба зациклиха, след като от "Байерн" разпространиха информация за неговата заплата, от което стражът не остана никак доволен.

Двете страни не могат да постигнат консенсус относно параметрите на новия договор. Нойер иска контрактът да бъде до 2025 г., докато шампионите настояват той да бъде до 2023-а.

bTV призовава: останете си вкъщи!