на живо

Нов хаос в ЦСКА (ВИДЕО)

Пропадна Общото събрание на акционерите

БГНЕС

Основните акционери в ЦСКА Ивайло Манджуков и Милко Георгиев имат тридневен срок за адекватни действия. В противен случай ще бъдат сезирани компетентните органи. Това се заканиха миноритарните акционери, които чакаха напразно двамата да се явят за Общото събрание. Сбирката пропадна и беше отложена за 22 юни, а миноритарните акционери излязоха с позиция, в която основните точки са следните:

1. Намираме действията и бездействията на мажоритарните собственици за неадекватни и безотговорни.

2. Считаме, че ЦСКА се води към умишлен фалит.

3. В тридневен срок мажоритарните собственици да обявяват ясно и конкретни своите намерения.

4. Ако нямат възможност и желание да управляват, да прехвърлят акциите си на тези, които вече обявиха готовност.  

5. Ако в тридневен срок не последват адекватни действия от страна на мажоритарните собствениците, сме готови да информираме компетентните органи.

Стойчо Младенов изрази недоумението си от пасивността на феновете в този критичен момент за клуба, но каза, че нещата могат да се променят за часове стига да има  истинско желание за това.Младенов каза още, че ако ЦСКА попадне в ръцете на бизнесмени като  Васил Божков или Гриша Ганчев, това ще е най-добрият вариант за клуба. Той обяви,че ще подари 40 000 акции, които притежава на избран от него фен от сектор "Г".

Ето какво сподели Стойчо Младенов пред медиите:

Емил Данчев определи действията на мажоритарните акционери като безотговорни и изрази опасенията си, че те могат да бъдат пагубни за ПФК ЦСКА АД.

Агентът на Димитър Бербатов  призна, че вчера е бил в Атина и че една от опциите за нов отбор на Бербатов е Олимпиакос.

Ето тук вижте и чуйте пълния текст на декларацията на миноритарните акционери: