на живо

Хари Кейн съсипа "Лестър"

"Тотнъм" разгроми "лисиците" с 6:1 в отложена среща

Getty Images

Развилнелият се Хари Кейн вкара четири гола за "Тотнъм" при разгромната победа с 6:1 срещу "Лестър" в отложена среща от 34-ия кръг. Две попадения за "шпорите" вкара корейският футболист Хон Мин Сон. С този успех лондончани се затвърдиха на втората позиция във Висшата лига.

Кейн вече има 26 гола на върха при реализаторите, с два повече от Ромелу Лукаку от "Евертън" и с три пред чилиеца Алексис Санчес от "Арсенал".

След края на мача нападателят призна пред камерата на Скай Спортс, че "Златната обувка" във Висшата лига е негова лична цел: "Исках днес да вкарам един или два гола, за да бъда в битката за голмайсторското звание и се получи. Сега има още един кръг за всички нас. Надявам се, че аз ще взема "Златната обувка", а Юго Лорис ще вземе и наградата при вратарите "Златните ръкавици". Така че сезонът за нашия отбор ще бъде много по-добър в края си", каза Кейн.

Сон асистира за първото попадение, след като получи пас от дълбочина от защитника Тоби Алвервайрелд. Той дръпна на скорост и върна на Кейн, който прониза вратаря Шмайхел за първи път. 9 минути по-късно кореецът вкара за 2:0 с първия си точен удар в очертанията на вратата.

Бенджамин Чилуел върна един гол за шампионите, но след почивката датският национален вратар бе подложен на обстрел и отново в рамките на 9 минути гостите стигнаха до нови два гола. Кейн беше точен за 3:1 в 63-ата минута, а в 71-ата върна жеста на корееца Сон, който се разписа също за втори път.

В последните четири минути на срещата Кейн добави нови два гола, за да утвърди 11-ата победа в последните 12 мача за "Тотнъм". Те остават 2-и с 82 точки, на 7 от новия шампион "Челси", а "Лестър" е 11-и с 43, но все още може да завърши в първата половина на класирането.