на живо

Хари Магуайър е новият капитан на "Манчестър Юнайтед"

Ашли Йънг отива в "Интер"

Централният защитник Хари Магуайър е новият капитан на "Манчестър Юнайтед". Той окончателно наследява лентата от Ашли Йънг, който е близо до трансфер в италианския "Интер".

26-годишният Магуайър пристигна на "Олд Трафорд" от "Лестър" преди няколко месеца с рекорден за бранител трансфер на стойност 85 млн. евро. Той веднага се наложи в тима на Оле Гунар Солскяер и вече има 29 мача зад гърба си.

"Всичко в поведението му ми говори, че той е лидер. Затова Хари ще носи лентата", заяви мениджърът на "Манчестър Юнайтед".

Освен от Йънг и от Магуайър, в различни срещи от началото на сезона капитанската лента бе носена още от Маркъс Рашфорд, Давид де Хеа и веднъж от Джеси Лингард.

Първото голямо предизвикателство за новия капитан е още тази неделя, когато "Манчестър Юнайтед" гостува на "Анфийлд" за дербито с лидера "Ливърпул". От началото на сезона във Висшата лига именно "червените дяволи" са единствените, които успяха да измъкнат точка от мърсисайдци.

За първи път Магуайър сложи капитанската лента на "червените дяволи" в срещата от груповата фаза на Лига Европа срещу "Партизан" Белград. Тогава защитникът изглеждаше доста неподготвен за новото си по-отговорно амплоа и дори забрави, че трябва да размени флагчета с капитана на "гробарите" и да присъства на хвърлянето на монетата за избор на поле и топка.