на живо

Хари Реднап призна, че играчите му са залагали на свой мач (ВИДЕО)

Британският "Телеграф" публикува нови разкрития за корупционния скандал

Getty Images

Бившият мениджър в английската Висша лига - Хари Реднап, призна, че негови футболисти са залагали на собствен мач. Разкритието е част от мащабното разследване на изданието "Телеграф" за корупционни схеми в родината на футбола.

Пред журналист под прикритие 69-годишният Реднап разказва, че неговите играчи са заложили за своя победа срещу някой от съперниците си, а един от тях дори казал на агента си да „договори нова ипотека за къщата”, защото коефициентът бил висок.

От записа, публикуван в "Телеграф" не става ясно за кой от всичките отбори, които е ръководил, говори Реднап. Специалистът е бил начело на "Тотнъм", "Портсмут", "Саутхемптън" и "Уест Хем", а в момента е селекционер на националния отбор на Йордания.

Реднап обаче разкрива подробности около естеството на залога. Букмейкърите оценявали шансовете за победа на тима му като доста ниски, тъй като отборът не се борел за нищо и предвиждали, че специалистът ще пусне в игра резервите. Той обаче заложил на титулярните 11 и тимът му спечелил.

Самият мениджър признава пред репортера, че е бил изненадан от признанията на своите възпитаници и е научил за действията им чак след срещата.

Въпреки това Реднап е в нарушение на правилата на Футболната асоциация, тъй като не е съобщил за действията на футболистите на съответните органи.

Репортажът е бил заснет в деня на полуфинала Португалия – Уелс на Евро 2016. Мениджърът е бил гост на репортерите, представящи се за упълномощени от компания от Далечния Изтой, която иска да пробие на мултимилионния английски футболен пазар.

От "Телеграф" разясниха, че знаят името на отбора, чиито играчи са замесени, но няма да го съобщят по правни причини.

Изданието започна мащабно разследване за корупцията във футбола на Острова. Пръв от разкритията си изпати вече бившият селекционер на Англия - Сам Алардайс. Освен него, в скандала бяха замесени и Джими Флойд Хаселбанк, помощник-треньорът на "Барнзли" Томи Райт и бившият временен наставник на "Астън Вила" Ерик Блек.