на живо

Хърн иска Пулев - Джошуа във Великобритания, дори и в по-малка зала

Промоутърът даде интервю за BoxingScene

Дългоочакваният двубой за световната титла в тежката категория на бокса между Кубрат Пулев и действащия шампион Антъни Джошуа може да се проведе в по-малка зала през октомври или ноември тази година, но приоритет остава мачът да е във Великобритания. Това заяви пред BoxingScene промоутърът на Джошуа - Еди Хърн.

"Наистина искам да направя двубоя във Великобритания. Затова, ако Ей Джей се боксира през октомври или ноември, защо да не е в "Ройъл Албърт Хол" или "Олимпия", където да съберем 1000 души? Събитието е с подходящ блясък, за да накараме хората да похарчат много пари с вечеря преди двубоя, парти и напитки, като всички да са на два метра дистанция един от друг", каза Хърн.

"Ройъл Албърт Хол" е известен като концертна зала, но приема боксов мач за пръв път през далечната 1918 г. Тук професионалния си дебют прави легендата Ленъкс Люис. В тази зала се боксира и Мохамед Али през 1979 г.

"Олимпия" е арена на двубоя за титлата в лека-тежка категория между Жорж Карпентие и Тед Люис преди близо век - 1921 г.

Пулев - Джошуа първоначално бе насрочен за 20 юни на ултрамодерния "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" в Лондон, но впоследствие се стигна до отлагане за неопределено време заради пандемията с коронавирус. Все още няма яснота кога и къде ще се проведе битката. Самият Кубрат Пулев заяви, че от щаба му са приели всички условия на съперниковия и няма търпение мачът да започне, но екипът на Джошуа умишлено бави решението. Кобрата призова британеца да се бие или да овакантява пояса.

Според информации интерес към домакинство на мача има от Саудитска Арабия, където Джошуа победи Анди Руис в реванша между двамата миналия декември, както и от Далечния Изток, Австралия и Хърватия.

"Саудитците ще искат по-скоро да бъде през ноември или декември. Не смятам, че в момента има хора, готови да резервират места и да харчат за тогава. Боб Аръм говори за Изтока и Австралия. Определено ще има страни, желаещи да се утвърдят и да започнат преговори. Нямаме официално потвърждение от Хърватия, но сме отворени към тази възможност. Арената там изглежда фантастично. Ако сделката е добра, няма проблем да я обмислим.", коментира още промоутърът.

Мачът с Джошуа е може би най-важният в кариерата на Кубрат. За трети път в рамките на шест години Кобрата ще има шанс да стане световен шампион. През 2014 г. той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единственото му поражение в профибокса.

Сблъсък между по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга срещу световния шампион.

Тагове: