на живо

Хърн: Пулев остава фаворит за мач с Джошуа, но Антъни държи на битка в Лондон

"Целта на Кубрат е да спечели колкото се може повече пари, а по-големи приходи ще има на друго място"

The Sun

Кубрат Пулев остава фаворит за мач срещу Антъни Джошуа за световната титла в тежката категория на бокса. Британецът иска двубой с Кобрата, но настоява той да се проведе в Лондон. Това е в контраст с желанието на Кубрат, който иска друга дестинация заради възможността от по-големи приходи, поне според мениджъра на Джошуа - Еди Хърн.

"Пулев е главният претендент. Мисля, че това стана, след като той спечели всичките си претендентски мачове за колана на IBF и той трябва да е преди WBO. Джошуа обаче иска да се бие в Англия. Преди се би в Ню Йорк, после в Саудитска Арабия. Според мен е време да се завърне у дома. Лошата новина е, че Кубрат иска колкото се може по-големи приходи от битката, до които би се стигнало в Истанбул, Саудитска Арабия, Конго или Нигерия. Само че Антъни задава правилата!", заяви Хърн, пред "Скай Спортс".

"Антъни може и да освободи колана, ако Пулев иска да се бие на тези места, след като той самият държи мачът да е в Лондон. Гледаме датите в края на май до началото на юни за двубоя с Пулев. Той може да се състои на много места – "Емирейтс", "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", може и в "Туикенхем" – без значение е"

"Принсипалити Стейдиъм” също може да ни приеме, но Ей Джей иска мач в Лондон, така че това е далеч от идеалното, особено за боксов мач", каза още Хърн.

Междувременно Джошуа е получил оферта за суперсблъсък срещу победителя от Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, който да се проведе в Саудитска Арабия, пише "Скай Спорс".

Джошуа се възкачи отново на трона в световния бокс в края на миналата година, когато взе реванш срещу Анди Руис. Битката помежду им бе наречена "Сблъсъка в дюните", тъй като се проведе на "Дириа Арена" в Саудитска Арабия.

Дионтей Уайлдър, известен като Бронзовия бомбардировач, ще защитава своя пояс от WBC на 22 февруари в Лас Вегас срещу Тайсън Фюри.

Тагове: