на живо

Хървати се бият със сръбски гардове в Малта

Полицията съобщава за няколко ранени при инцидента

Getty Images

Инцидeнт с хърватски фенове помрачи атмосферата преди евроквалификацията от група "Н" между Малта и Хърватия. Привържениците на "шахматистите" предизвикаха меле в нощен клуб в малтийския град Пачевил. Най-интересното е, че обект на техния гняв не са били фенове на Малта, а охранителите на клуба, които се оказали... сърби.

Бързата намеса на полицията предотвратила по-големи материални щети, тъй като за разчистване на сметките между представителите на бивша Югославия са използвани столове и маси от градината на заведението. След боя са задържани 15 фенове на Хърватите. Участниците са се разминали с леки наранявания

От август Футболния съюз на балканската държава обви, че няма да организира екскурзии за гостуванията на отбора в Евроквалификациите, но малки групи от привърженици неотлъчно следва тима.

Мачът между Хърватия и Малта ще се играе днес от 20:45. Гостите излизат за задължителна победа и с надежда Италия да победи Норвегия, за да могат да се класират директно за Евро2016. Българският национален отбор също е част от група "Н", но изгуби шансове за класиране.