на живо

Хърватия няма да води свои фенове при гостуванията до края на квалификацията за Евро 2016

Футболният съюз на страната взе мерки срещу възможното изключване на националния отбор от квалификациите при нов инцидент

Getty Images

Хърватският футболен съюз (ХФС) реши да не води със себе си свои фенове при оставащите мачове като гости в Европейските квалификации. Така централата днес обяви, че ще откаже билети за следващите три мача като гости в групата, където е и България.

Притеснението на хърватските футболни ръководители е, че при нов инцидент националният отбор може да бъде изхвърлен от квалификациите.

"Няма да имаме организирана фен-група на трибуните за мачовете ни като гости в Азербайджан и Норвегия (на 3-и и 6-и септември) и с Малта на 13-и октомври, се казва в сайта на централата.

Хърватия е лидер в група Н с 14 точки след 6 мача. В единственото си домакинство пък хърватите приемат България, но срещата ще се играе без публика на Максимир в Загреб.
Решението за отказ за публика при гостуванията е резултат от детайлното обяснение на УЕФА за възможните санкции, които може Хърватия да понесе след расисткото поведение по време на мача с Италия. Срещата завърши 1:1, а европейската централа отне две точки от актива на отбора и наложи последно предупреждение за изваждането им от квалификациите.