на живо

Хърватите впечатлени от любовта на Петев към високите скорости

"Никога няма да забравя голът на "Динамо" срещу "Лудогорец" в 98-та минута през 2012 г.", каза треньорът на хърватския тим

gnkdinamo.hr

Хърватските журналисти са впечатлени от любовта на треньора на "Динамо" Загреб - Ивайло Петев, към високите скорости и мотокроса. Пред сайта "24sata" бившият национален селекционер разкри, че често настъпва газта на своето Ауди Q7, а една от детските му мечти е била да стане състезател по мотокрос.

Петев разказа, че не си позволява да вдига адреналина си по пътищата в България и Хърватия, но знае как да използва 333-те "коня" под капака на своето возило.

"Гледам само екшън филми. Слушам абсолютно всякаква музика. Чета много, но в последно време най-вече неща, свързани с треньорската професия", разказва за свободното си време българина.

Той не пропусна да отбележи, че е приел офертата от "Динамо" Загреб да поеме тима с голямо удоволствие, въпреки че именно хърватският тим е в основата на един от най-болезнените му спомени.

"Никога няма да забравя гола на "Динамо" срещу "Лудогорец" в 98-та минута през 2012 г.", разкрива треньорът.

Тогава, като наставник на българския шампион, Петев преживя кошмарно отпадане от квалификациите за Шампионска лига след гол в на Домагой Вида в 98-та минута. Това обаче не пречи на приятелските отношения между българина и тогавашния треньор на "Динамо" - Анте Чачич.

Преди първия си мач с хърватския тим в груповата фаза на Шампионската лига, Петев разкрива, че все още не се е настанил в апартамента си и живее в хотела на клуба.

"Обожавам хърватската кухня, но не очаквайте от мен да надебелея. Треньорът също трябва да поддържа форма. Аз тичам и често посещавам фитнеса - това е най-добрата комбинация", разкрива Петев.

В Хърватия той живее сам и е изцяло концентриран върху треньорската си работа.

"Съпругата и дъщеря ми няма да се преместят за постоянно при мен. Ще идват само за по няколко дена. Все пак Полин е само на 16 и има задължения в училище, заради които не може да остави България", категоричен е Петев.

Днес "Динамо" Загреб излиза срещу "Севиля" в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Мачът е дебют за българина в турнира като треньор на хърватите. Срещата е с начален час 21:45 ч. и ще бъде предавана пряко на интернет платформата VOYO.BG.