на живо

"Хебър" е четвъртият български отбор в групите на Шампионската лига (ВИДЕО)

Страхотен успех за волейболния ни шампион

"Хебър" е четвъртият български отбор в групите на Шампионската лига (ВИДЕО)

Българският волейболен шампион "Хебър" постигна страхотен успех. Късно снощи тимът се класира за групите на Шампионската лига след победа над гръцкия "Олимпиакос" с 3:1 гейма.

Тимът от Пазарджик успя да постигне впечатляващия успех при дебютното си участие в квалификациите на най-престижния европейски клубен турнир.

За последно България имаше представител в надпреварата през сезон 2015/16, когато "Марек Юнион-Ивкони" играеше сред най-добрите.

Снимка: Lap.bg

"Винаги е било различно и по-приятно да постигнеш нещо за България", коментира Тодор Алексиев при прибирането на "Хебър" в страната.

"Това не е само успех за нашия отбор, а за целия ни клубен волейбол", добави либерото Теодор Салпаров.

След победата прегръдка на тримата бивши национали - Теодор Салпаров, Виктор Йосифов и Тодор Алексиев, обиколи социалните мрежи. "За нас е уникално удовлетворение, че на тези години съумяваме да държим такова ниво и да помагаме за такива успехи", добави Салпаров.

Снимка: Lap.bg

"Хебър" е четвъртият български клуб, който ще играе в групите на Шампионската лига при мъжете. Досега това бяха постигали "Левски Сиконко", ЦСКА и "Марек Юнион-Ивкони", като единствено "армейците" са стигали до плейофите.

Съперници на тима от Пазарджик в групите ще бъдат полският "Ястржебски", белгийският "Кнак" Рьозеларе и германският "Фридрихсхафен".