на живо

"Хебър" срази "Левски" и е на финал за Купата на България

Тимът от Пазарджик спечели с 3:0

Lap.bg

"Хебър" е вторият финалист за Купата на България по волейбол. Тимът от Пазарджик победи с 3:0 "Левски" София и ще спори за трофея с "Нефтохимик", който по-рано днес се наложи също с 3:0 над "Добруджа".

В препълнената зала "Васил Левски" домакините започнаха ударно и не оставиха шанс на съперника в първия гейм. "Хебър" поведе с 8:2, след което треньорът на "Левски" Владимир Николов, започнал като титуляр, направи промени, но и те не помогнаха на "сините".

Втората част бе много оспорвана. Гостите стигнаха до четири точки аванс - 4:0, но "Хебър" изравни играта, а скоро след това и резултата. В крайна сметка домакините измъкнаха гейма със силни изяви на сервис.

Третият гейм бе равностоен, но "Левски" рухна в края и позволи на "Хебър" да запише чиста победа.

Така тимът от Пазарджик ще се изправи срещу носителя на трофея "Нефтохимик" във финала на турнира. Двубоят е утре от 18:30 ч.

Съставите

"Хебър": Стойко Ненчев, Венцислав Рагин, Иван Станев, Мартин Симеонов, Брадли Гънтър, Александар Ляфтов и Петър Каракашев - либеро;

"Левски": Владимир Николов, Марк Макгивърн, Теодор Богданов, Делчо Раев, Трифон Лапков, Иван Петров и Ивайло Лалов – либеро;

Тагове: