на живо

Хюн-Мин Сон завърши с почести военната си служба

Южнокореецът ще се завърне в Лондон следващата седмица

Getty Images

Нападателят на "Тотнъм" Хюн-Мин Сон завърши с почести 3-седмичната си задължителна военна служба в Южна Корея. На тръгване футболистът бе отличен с наградата за най-добро представяне.

Официални лица съобщиха, че 27-годишният играч се е представил отлично в стрелбата и е заел първото място сред 157-те души на военно обучение.

Снимка: Getty Images

Сон се завърна в родината си през март, за да продължи възстановяването от травма в ръката, докато сезонът във Висшата лига е спрян заради пандемията от коронавирус.

Законът в Южна Корея задължава всички мъже да влязат в казарма преди да навършат 28 години. Сон получи облекчена откъм времетраене служба, след като помогна на страната да триумфира на Азиатските игри през 2018 г.

Краят на военното обучение на Хюн-Мин Сон е било отбелязано със специална церемония. Сред уменията, които е усвоил за изминалите три седмици са стрелба с пушка, оказване на първа помощ и боравене с химични, биологични и радиационни елементи.

"Той получи наградата "Pilsung", която е една от петте такива за най-добри стрелци", каза едно от официалните лица за агенция Yonhap.

Снимка: Getty Images

От "Тотнъм" поздравиха южнокорейската си звезда и съобщиха, че той се завръща в Лондон следващата седмица.

Въпреки че завърши военната си служба, Сон ще трябва да положи и 544 общественополезен труд в рамките на следващите 34 месеца.