на живо

Ходжсън след победата над Германия: Не трябва да се главозамайваме

Льов: Победата на Англия е заслужена

Getty Images

Мениджърът на английския национален отбор по футбол Рой Ходжсън предупреди, че футболистите не трябва да се главозамайват от победата с 3:2 над Германия. 

Островитяните направиха обрат от 0:2 на Олимпийския стадион в контролата в Берлин снощи, за да запишат знаменит успех.

"Може би това беше най-доброто представяне на отбора под мое ръководство. Все пак не всеки ден се побеждава Германия. Смятам, че не беше справедливо да се оттеглим на почивката с пасив от 0:1 с оглед на показаното през първото полувреме. 0:2 пък беше още по-несправедливо. Създавахме по-добрите положения и успяхме да стигнем до обрат с три попадения, което е фантастично. Играчите заслужават огромна похвала", коментира Ходжсън.

"В никакъв случай, обаче, не трябва да се главозамайваме. Това е само една контрола и не трябва да й се отделя прекалено голямо внимание. Ако бяхме загубили с 2:3 с късен гол на Германия, нямаше да бъде особено разочарован. Важното е отборът да продължи да прогресира, но играчите трябва да останат здраво стъпили на земята. Искам те да бъдат мотивирани да продължават да се учат от грешките си. Имаме да извървим още дълъг път, за да достигнем германците. Все пак това е крачка в правилната посока. Ще анализираме добре мача, защото имаше още много неща, които можехме да направим по-добре", каза още Ходжсън.

Селекционерът на Бундестима Йоахим Льов призна, че победата на Англия е заслужена.
"Англия спечели заслужено. Неприятно е да загубиш, след като си водил с два гола, но това ще бъде един добър урок за отбора. При 2:0 не можахме да контролираме мача. Атаките ни не бяха на необходимото ниво. Имахме проблеми през цялата среща и не успявахме са създаваме нужните положения. Имахме преднина, а мачът се отвори - нещо, което ние трябваше да позволяваме да се случи. Губехме много топки и Англия с бързите си играчи получаваше повече и повече шансове", каза Льов.