на живо

Племенникът на Ули Хьонес нанесе първа загуба на "Байерн" от декември 2019 г.

"Хофенхайм" с впечатляващ успех с 4:1

Reuters

След 32 поредни мача без загуба във всички турнири "Байерн" Мюнхен отстъпи с 1:4 на "Хофенхайм" в среща от втория кръг в Бундеслигата. Два гола за "сините" отбеляза Андрей Крамарич, който вече има девет попадения в последните си три мача в елита на Германия.

Наставникът на домакините Себастиан Хьонес, който е племенник на президента на "Байерн" Ули Хьонес, стана едва вторият треньор на тима с две победи в първите два мача от сезона в Бундеслигата, изравнявайки се с Ралф Рангник.

Снимка: Reuters

След триумфа за Суперкупата на Европа, треньорът на баварците Ханс-Дитер Флик остави на резервната скамейка част от титулярите си. Със седмица почивка повече играчите на Хьонес поведоха набързо с два гола.

Ермин Бичакчич откри резултата в 16-ата минута, а в 24-ата Мунас Дабур удвои. Йозуа Кимих намали с гол извън наказателното поле в 36-ата минута.

Междувременно Крамарич и Дабур пропуснаха няколко добри положения, а Лерой Сане пробва рефлексите на Оливер Бауман.

Снимка: Reuters

Интензивната преса на "Хофе" хвана шампионите неподготвени, а Нойер се намеси решително при удар на Роберт Сков. След това обаче Крамарич вкара на два пъти, за да подпечата впечатляващия успех.