на живо

Хокейната федерация ще си сътрудничи с Русия, подари екип на Путин

България ще ползва опита на една от най-големите нации в този спорт

България сключи споразумение за сътрудничество в хокея на лед с една от най-големите нации в този спорт - Русия. Договорът бе подписан в Санкт Петербург от президента на местната федерация Владислав Третяк и шефа на българската федерация Мартин Миланов.

Третяк е истинска легенда в хокея на лед. Бившият вратар е спечелил три златни олимпийски медала, десет световни титли и 13 първи места в първенството на СССР. Считан е за най-силния хокеен страж в цялата история на този спорт.

Като продължение на почти 60-годишната традиция България да ползва руския опит на леденото поле, съгласно споразумението, от този сезон влиза в сила и предстоящо обучение на български хокеисти, треньори и съдии в тази страна.

Освен участие в юношески турнири, ще използваме всички възможности за популяризиране на спорта и у нас.

Покана за мастер клас с българските деца получиха легендите Павел Буре и професор Игор Ларионов. Те са сред най-ярките руски хокеисти в историята, от две различни генерации - на 80-те и новото време.

Президентът Миланов и изпълнителният директор Стоян Бъчваров подариха чрез Третяк българска национална фланелка с номер 11 на президента на Русия Владимир Путин, който е запален фен на хокея на лед и често участва в демонстративни мачове.