на живо

Холанд е "Златното момче" на Европа за 2020 г.

Талантливият футболист на "Борусия" Дортмунд спечели наградата за изгряващ талант

Getty Images

Футболистът на "Борусия" Дортмунд Арлинг Холанд спечели наградата "Голдън Бой" ("Златно момче") за 2020 г. Призът се връчва от италианското издание "Тутоспорт" на най-добрия млад (до 21 години) футболист в Европа.

През 2020 г. норвежецът Холанд беше една от футболните сензации. Той се присъедини към "Борусия" Дортмунд през януари 2020 г., като от клуба платиха на "Лайпциг" 20 млн. евро.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tuttosport (@tuttosport)

Още в дебюта си за "жълто-черните" той отбеляза хеттрик, а след това вкара общо 13 гола в Бундеслигата, 1 в турнира за Купата на Германия и 2 в Шампионската лига.

От началото на новата кампания той има 6 попадения в 6 мача от първенството и 4 в Шампионската лига.

Снимка: Getty Images

Холанд е първият норвежец, който печели "Голдън Бой". Наградата се връчва от 2003 г. насам, като за победителя гласуват представители на 12 от най-авторитетните спортни издания в Европа - "Марка", "Билд", "Екип", "Франс Футбол", "Таймс" и други.

През 2019 г. победител беше португалецът Жоао Феликс от "Атлетико" Мадрид. Най-много представители, прибирали в своята витрина наградата, има Франция - Пол Погба (2013 г.), Антони Марсиал (2015 г.) и Килиан Мбапе (2017 г.).

Снимка: Getty Images