на живо

Хранително отравяне прати Роджър Федерер на полуфинал в Индиън Уелс

Ник Кирьос отказа участие в мача срещу швейцареца

Getty Images

Роджър Федерер се класира на полуфинал на турнира в Индиън Уелс без да се налага да излиза на корта, след като неговият съперник Ник Кирьос се отказа от срещата. Причината е хранително отравяне, заяви австралийският тенисист в социалните мрежи.

"След безсънна нощ не ми остана сила да играя срещу велик шампион като Роджър, срещу когото трябва да покажа най-доброто, което мога, за да имам шанс. Не взех лесно това решение, защото това са мачовете, за които тренираме, но не съм във форма да изляза на корта. Съжалявам за феновете, но поставям здравето си на първо място и се надявам да ме разберете. Пожелавам на Роджър късмет до края на турнира и благодаря на всички за подкрепата. Определено ще се завърна тук", написа 21-годишният тенисист.

Кирьос отстрани бившия номер 1 Новак Джокович, за да си осигури среща с Федерер. Това щеше да бъде втори мач между двамата, след като те се изправиха един срещу друг през 2015 г. в Мадрид. Тогава младият австралиец победи в напрегнатия двубой, завършил 6:7(2), 7:6(5), 7:6(12).