на живо

Христо Янев: Ако имахме Каранга, щяхме да изглеждаме по друг начин (ВИДЕО)

"Дербито беше такова, каквото го помня като футболист", каза треньорът на ЦСКА

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА - Христо Янев, заяви, че отборът му е щял да изглежда различно в дербито от предпоследния кръг на Първа професионална лига срещу "Левски", ако е можел да разчита на голмайстора Фернандо Каранга.

"Червените" все пак победиха в шестия за сезона мач срещу "Левски" с 3:2. 

"Може би донякъде отпаднахме физически, може би това беше планът ни за мача. Разполагам с ограничен брой футболисти. Ако разполагахме Каранга, щяхме да изглеждаме по различен начин. Използвахме Кирил Десподов, защото знаем, че е бърз и може да преодолее защитата на "Левски". Той го направи няколко пъти. Има качества да стане голям футболист", каза Янев.

Той заяви, че се надява контузеният бразилец да остане в отбора и през следващия сезон и неговият евентуален наследник на треньорската позиция да може да го използва.

Янев пое отбора с уговорка да бъде треньор до края на първенството. Той не коментира бъдещето си начело на ЦСКА.

Специалистът заяви, че е доволен от победата и от представянето на своите възпитаници.

"Създадохме много положения и имахме ситуации за голове през първото полувреме. Допуснахме грешка и ни изравниха, но момчетата се вдигнаха на няколко пъти и показаха характер, който ме кара да вярвам, че ще бъдем по-силни през следващия сезон. В ситуациите в атака не бяхме концентрирани и подходихме по лек начин, макар че ги създавахме с лекота. Беше приятно да видя това срещу противник, срещу който играем трудно", оцени Янев.