на живо

Хубчев: Отборът не беше на терена 15-20 минути

Селекционерът смята, че равенството е успешен старт на квалификациите

Lap.bg

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Петър Хубчев обяви, че равенството 1:1 срещу Черна гора е успешен старт на квалификациите за Евро 2020. 

"Труден двубой, но не сме очаквали лесен мач. Има съжаление, че не победихме. Имахме положения, от които можехме да се възползваме по-добре, но не успяхме да вкараме. Не е само шанс. Много работи са.", започна Хубчев.

"Първото полувреме беше по-добро. През второто няколко фактора изиграха роля. Голът на контраатака, при която можехме да се справим по-добре. След това 15-20 минути отборът не беше на терена. След това успяхме да се мотивираме и да изравним. За мен началото е успешно. Всяка точка и всеки гол може да реши класирането", каза още селекционерът.

По време на мача Ивайло Чочев получи контузия и веднага бе откаран в болница. Хубчев обясни, че има съмнения за тежка травма.

Снимка: Lap.bg

Вратарят Николай Михайлов направи ключово спасяване в края на мача и изрази съжаление, че България не е стигнала до победата.

"Винаги съм се раздавал на максимум в националния и се чувствам добре. Не успяхме да вземем трите точки, въпреки че ги заслужавахме. Продължаваме напред. Имаме няколко дни да се възстановим и гледаме към следващия мач. Има много потенциал в този отбор, мисля, че играем като едно цяло", каза Михайлов.

В следващия си мач на 25 март "лъвовете" гостуват на Косово в Прищина.