на живо

Петър Хубчев: Момчетата са готови на всичко (ВИДЕО)

България започва евроквалификациите с домакинство на Черна гора в петък

Lap.bg

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Петър Хубчев разкри на пресконференцията преди първия мач от европейските квалификации срещу Черна гора, че не е доволен от физическото състояние на играчите, но те са готови да дадат всичко от себе си.

"Не съм доволен от физическото състояние, има хора, които са в добра форма, но има и хора с потенциал, но за 3-4 дни няма как да работим по нея", започна специалистът.

Минути преди началото на брифинга стана ясно, че вратарят Пламен Илиев отпада от групата заради скъсан менискус и трябва спешно да се оперира. На негово място е повикан Благой Макенджиев.

"Не е само Пламен, 4-5 човека дойдоха с оплаквания, къде сериозни, къде не толкова" - поясни Хубчев - "Тези момчета са ми важни и ценни. Те са готови да дадат всичко и да минат определена граница за този отбор. Всяка контузия влияе, но това трябва да ни мотивира, а не да ни обезсърчава, затова сме и толкова хора. Аз разчитам на отбора. За мен е важен отборът", добави той.

"Почти всички са на мнение, че с изключение на Англия, всички имат шансове. Аз се присъединявам към това мнение, но не ни успокоява отсъствието на големите звезди на Черна гора. И ние имаме контузени. Ние подсказахме, че имаме потенциал, не сме доказали, че успяваме да се справим с отбори от нашата черга. Всяка една точка или гол може да се окаже решителен накрая при такава равностойна група. Какво по-добро от 6 точки в първите два мача? Трябва постоянство и в печеленено на точки", коментира още селекционерът на "лъвовете".

Снимка: Lap.bg

Капитанът Ивелин Попов заяви, че тези квалификации не са последния шанс за него за нещо по-сериозно с националната фланелка.

"Трябва ни себераздаване, колектив, да сме като юмрук. Това трябва да запазим, и да успеем да побеждаваме в повече мачове. Не съм на 65 години, за да смятам, че това ми е последния шанс, всеки селекционер определя кои футболисти да повика", категоричен бе нападателят.

България приема Черна гора в петък от 19 ч. на стадион "Васил Левски" в първи мач от квалификациите за Евро 2020.

Тагове:

@