на живо

Хубчев: Лошата серия срещу Швеция не ни притеснява (ВИДЕО)

Всички национали, включително Ивелин Попов, са здрави, каза националният селекционер

Lap.bg

Лошата серия на българския национален отбор срещу Швеция не притеснява футболистите, заяви селекционерът на представителния ни тим Петър Хубчев.

"Разучили сме отбора на Швеция, взели сме си необходимите поуки и се надявам да направим добър мач. Статистиката е важно нещо, но според моите наблюдения като футболист и треньор, тя не е толкова решаваща. За мен най-важното е с моите помощници да убедим момчетата, че това е нашия отбор и трябва да бъдем задружни. Защо не е повикан този или онзи може да ме питате до утре, но това е нашето решение. Бензема не е повикан за Франция, Наинголан - за Белгия, но трагедии не се правят. Ние взимаме най-добрите футболисти в момента. Когато решаваме това, ние се съобразяваме и с противника", каза специалистът.

Всички български национали, включително лидера на отбора Ивелин Попов, са здрави и са на разположение за предстоящите световни квалификации срещу Швеция и Холандия, обяви треньорът. Той обаче добави, че не е доволен от краткия срок за подготовка, който той и неговите помощници получиха.

"Няма как да кажа, че сме готови за мача с Швеция, при положение че ще имаме само три дни за тренировки. Вчера се подготвяхме само с половината отбор, но все пак съм доволен. Радостната новина е, че научих от лекаря, че няма контузени футболисти и всички ще могат да вземат участие в мача срещу Швеция. Това означава, че и Ивелин Попов е напълно здрав."

"Убеден съм, че ако бяхме победили Беларус, стадионът в четвъртък щеше да бъде пълен. Сега нека хората да решат дали заслужаваме да ни подкрепят", каза още националният селекционер.

България приема Швеция в четвъртък (31 август) от 21:45 ч. на стадион "Васил Левски". В неделя (3 септември) "лъвовете" гостуват на Холандия.