на живо

Хубчев подал молба за разтрогване с БФС, поема "Левски"?

Информацията е на колегите от dir.bg

Lap.bg

Петър Хубчев напуска националния отбор на България от 1 май, като почти сигурна следваща дестинация за треньора е "Левски", твърди dir.bg.

Информации по темата бяха публикувани из медиите в последния месец, но от клуба, както и от Българския футболен съюз, тогава се надпреварваха да отричат. Сега обаче връщане назад по темата няма.

"Една спекулативна теза заживя свой собствен живот в медиите. Не го намирам за нормално", каза на 29 март на пресконференция изпълнителният директор на "Левски" - Павел Колев. И отхвърли всякаква възможност тази теза да се окаже реална.

Оказва се обаче, че Хубчев вече е подал молба за разтрогване на договора с БФС като селекционер от 1 май. Това означава, че той няма да води България във важните европейски квалификации срещу Чехия и Косово (7 и 10 юни).

Фаворит за негов наследник е Красимир Балъков, който сега води "Етър".

55-годишният треньор на националния отбор изкара на поста две години и половина, като видимо подобри представянията и дисциплината на отбора. Не успя да класира България на Мондиал 2018, което едва ли е сензация - нямаме достигнат голям форум вече 15 г.

Снимка: Lap.bg

Хубчев ще е треньор на "Левски" от новия сезон, като най-вероятно ще се наложи клубът да поеме обезщетението, което се полага на БФС за прекратения договор от страна на селекционера. То е в размер на три месечни заплати, като по същия начин си тръгна Ивайло Петев през есента на 2017 г., за да го наследи точно Хубчев.

Балансът на селекционера за периода му начело на България в официални мачове е шест победи, пет равенства и четири загуби. Най-добрите моменти бяха победите над Холандия (2:0) и Швеция (3:2), а най-тъмните - вероятно последните два двубоя (1:1 с Косово и 1:1 с Черна гора у дома).

Тагове:

@