на живо

Хубчев разясни: "Левски" няма как да загуби точки заради моя казус

Преговорите между двете страни продължават. Треньорът заяви готовност за компромис

Lap.bg

Преговорите между "Левски" и бившия треньор на футболния клуб Петър Хубчев продължават, а заради неговия казус "сините" няма как да загубят точки от скромния си актив. 

Това обяви специалисти чрез своя представител - адвокат Георги Градев. 

Снимка: Lap.bg

По-рано през деня се появи информация, че "сините" са заплашени от отнемане на 11 точки (колкото е и активът на клуба на 8-мо място в класирането на Първа лига), ако Хубчев реши да активира клауза за изплащане на задълженията. До момента той спечели всички дела срещу "Левски", а през март 2021 г. се появи информация, че от ФИФА за уведомили клуба, че трябва да се изплатят 485 000 лева на специалиста. На този фон "сините" продължават да са в тежко финансово състояние. Самият Хубчев води преговори с ръководството на "Левски" чрез един от основните спонсори.

Представителят на треньора нарече появилите си информации "уронващи престижа и целящи обществен натиск".

Снимка: Lap.bg

"Относно спора между Петър Хубчев и ПФК "Левски":

От името на Петър Хубчев искам да поясня, че се води диалог с ПФК "Левски" чрез "Палмсбет". И двете страни показват добра воля за приключването на този случай със споразумение, като г-н Хубчев е готов на компромис при определени условия.

Публикуването на статии с откровено невярно съдържание, уронващи престижа на г-н Хубчев и целящи обществен натиск върху него, пречи на този диалог и поставя клуба в неизгодно положение при преговорите.

Петър Хубчев беше принуден от обстоятелствата да се обърне към ФИФА, за да разреши спора, повдигнат от ПФК "Левски".

Това можеше да се избегне от клуба при добро отношение.

Дори г-н Хубчев да беше сезирал българския съд, резултатът щеше да е същия. Така че спекулациите относно немското гражданство на г-н Хубчев не помагат.

Няма правна възможност да бъдат отнети точки на ПФК "Левски" заради Петър Хубчев", се казва в обръщението на Градев.

Снимка: Lap.bg

Петър Хубчев беше треньор на "Левски" от 15 май 2019 г. до 12 юни 2020 г. Той беше заменен начело на "сините" повече от година преди договорът му да изтече. В 33 мача със специалиста начело, "сините" записаха 17 победи.