на живо

Хубчев: Страхът може да е основният ни проблем (ВИДЕО)

Важно е поведението на футболистите на терена, допълни селекционерът на българския национален отбор

Хубчев: Страхът може да е основният ни проблем (ВИДЕО)

Селекционерът на българския национален отбор Петър Хубчев заяви на пресконференцията преди световната квалификация с Беларус в неделя, че слабото звено в отбора са защитниците. На стадион "Васил Левски" тимът ни ще опита да измие срама след измъчената победа срещу Люксембург (4:3) и двете последвали загуби от Франция (1:3) и Швеция (0:3).

„Научихме много неща от контролата на Беларус срещу Гърция. Седем-осем човека се появиха като нови имена в състава им, но стилът на този отбор не се променя. Много хора твърдят, че основният ни проблем е защитата. Факт е, щом имаме проблем отзад, значи има проблем целият отбор", заяви специалистът. 

Хубчев е категоричен, че промени в състава ще има, но все още не е ясно какви и колко ще бъдат те. 

„По принцип на тренировки нямаме проблеми, но мачовете не протичат така, както ни се иска. Това ще е задачата, дано да се получи. Поведението на момчетата на терена е важно, дори не толкова резултатите. Хората ще видят, че се опитваме да мърдаме и ще се върнат на стадиона. Никакви други плакати и апели няма да помогнат. Ще бъде много жалко, ако страхът е основният проблем на тези момчета“, завърши Хубчев.