на живо

Хубчев за норвежците: Те бършеха топката с парцал

Селекционерът на България отговори на норвежкия си колега

Lap.bg

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев отговори подобаващо на норвежките атаки преди утрешния сблъсък между двата тима за Лигата на нациите. Колегата му Ларс Лагербек стартира войната на думи с твърдението, че българите бавят играта и това е в тяхната ДНК.

Първоначално Хубчев не искаше да взима отношение по темата, но в края на пресконференцията в Осло все пак отговори. "Не съм чел изказването на треньора, но ще отговоря под формата на шега. Норвегия забави много повече времето. Всеки тъч беше изпълняван от централния защитник, който взимаше парцал и бършеше топката. Ако изчислим колко забавиха времето, то бе много повече. Но това е само шега".

"Ситуацията е променена след последните три мача. С оглед на точките може би ни чака важен мач, но не по-важен от следващите два. Нашият стремеж е да изградим нещо като стил. В същото време ще е глупаво, ако не се съобразяваме с конкретния противник".

"Най-много ме притеснява мощта, този силов футбол, който изповядват. На това трябва да се обърне голямо внимание и да се отговори със същото. Реакцията на другите отбори показва, че сме станали дразнители за тях. Ние уважаваме всички противници, но няма да отстъпим от нашите си принципи".

Тагове: