на живо

Хумор и Суперлига: Клубове се "предлагат" на разочарованите фенове

Част от отборите набират привърженици в заплетената ситуация

Reuters

Учредяването на футболната Суперлига със сигурност е съпътствано с голяма доза драматизъм. "Милан", "Арсенал", "Атлетико" Мадрид, "Челси", "Барселона", "Интер", "Ювентус", "Ливърпул", "Манчестър Сити", "Манчестър Юнайтед", "Реал" Мадрид и "Тотнъм" решиха да не взимат предвид евентуалните санкции от страна на УЕФА и си направиха нов турнир, в който да са сред постоянните участници. 

Феновете обаче не приветстваха решението им. Част от тях заявиха, че са отвратени и разочаровани от действията на любимците им. И не приемат този акт за морален и правилен.

В такава ситуация чувство за хумор проявиха другите - онези, които не бяха поканени за участие в Суперлигата. Като "Спартак" Москва. Руския клуб се обърна с примамливо предложение към футболните привърженици:

"Скъпи фенове на "Милан", "Арсенал", "Атлетико" Мадрид, "Челси", "Барселона", "Интер", "Ювентус", "Ливърпул", "Манчестър Сити", "Манчестър Юнайтед", "Реал" Мадрид и "Тотнъм",

Ако имате нужда от нов клуб, който да подкрепяте, ние сме тук! 

С уважение,

"Спартак" Москва"

Последваха веднага отговори от заинтригувани фенове.

"Готов съм за разговори. Ще ни разкажете ли малко повече за клуба? За да направя информиран избор.", пише един от явно разочарованите фенове.

"Има ли шанс да се преместите в Ливърпул, да се прекръстите на "Спартак Ливърпул" и да играете във Висшата лига?", пита привърженик на мърсисайдци.

"Не, благодаря. Все още съществуват "Аякс", ПСЖ, "Наполи", "Олимпик" Лион, "Валенсия" и дори "Байерн", които играят в Шампионска лига. Защо да съм от "Спартак"?", отказва трети фен.

С подобна "оферта" излезе и петодивизионният английски "Бромли".

"Ако феновете на тимовете от "Голямата шестица" си търсят нови отбори, с удоволствие ще ги приемем в нашата общност", пишат те.

Веднага се появиха желаещи. "От "Ливърпул" съм... Може да няма кого да подкрепям през следващия сезон... Приемате ли фенове?", пише един от привържениците.

"Срам ме е да съм фен на "Тотнъм" в момента, но подкрепям "Бромли" от детска възраст, тъй като това е местният ми тим. Надявам се един ден да ви видя във Втора лига", позитивен е друг фен.

Междувременно редица по-малки отбори заявиха, че няма да участват в новия проект - Суперлигата. Регламентът предвижда 15 отбора, които няма да изпадат. Това ще са 12-те учредители и още 3 тима, които ще бъдат поканени.

Предварително участие в турнира на най-богатите клубове отказаха ирландският втородивизионен "Брей Уондърърс".

Както и "Леганес" от испанската Сегунда Дивисион.

 

Тагове:

суперлига