на живо

Хванаха Яя Туре да кара пиян. Взеха му книжката за 18 месеца

Звездата на "Сити" се защити, но така и не обясни как така е пил "непреднамерено"

Getty Images

Полузащитникът на „Манчестър Сити” Яя Туре се призна за виновен за управление на автомобил в нетрезво състояние, съобщи Би Би Си.

След проба котдивоарският халф беше глобен 54 хил. лири, а книжката му беше отнета за 18 месеца. Любипитно е становището на Туре, според което той е консумирал алкохол „непреднамерено”.

Снимка: Getty Images

„Всички знаят, че съм мюсюлманин и не пия. Винаги съм отказвал алкохол”, публикува във "Фейсбук" Туре.

Бившият играч на „Барселона” е хванат да кара в нетрезво състояние миналия месец в района на Дагенъм в източен Лондон. Пробата му е отчела 75 микрограма алкохол, което е над двойно повече от легалния лимит в Англия от 35 микрограма.

Туре се призна за виновен, но от друга страна не обясни как точно „непреднамерено” алкохолът се е озовал в кръвта му.

Снимка: Getty Images

„Знаете, че не пия. Отказвал съм дори да пия от шампанско, подарявано ми като награда за Играч на мач от Висшата лига. Карането пиян е сериозно престъпление и въпреки че непреднамерено съм консумирал алкохол, аз приемам наказанието си и бих искал да се извиня за тази ситуация. Благодаря на семейството ми, на всички колеги в "Манчестър Сити" и на феновете ми за подкрепата”, написа още в становището си котдивоарецът.

Двукратният шампион на Англия получава изключително малко шансове за игра откакто начело на „Манчестър Сити” е Пеп Гуардиола. Испанецът обаче сякаш в последните месеци възвърна доверието си към 33-годишния халф. В сряда "Сити" приема "Уотфорд" в междинен кръг от Висшата лига.