на живо

Хванаха баскетболисти на САЩ в бордей

Звездите от НБА се оправдават

Getty Images

Баскетболисти от олимпийския отбор на САЩ са забелязани да влизат в бордей в Рио де Жанейро, ден преди първия си мач срещу Китай. Случката се разиграла в почивната вечер на американците, а те побързаха да се оправдаят, че са помислили въпросното място за бразилски спа център.

Снимка: Getty Images

ДеМаркъс Къзънс, ДеАндре Джордан, ДеМар Дерозан и още трима от отбора, чиито имена не са оповестени, решили да разпуснат преди началото на баскетболния турнир.

Но при влизането си в заведението осъзнали, че всъщност се намират в публичен дом. Те побързали да напуснат бордея, притеснени, че ще бъдат забелязани.

Нелепата ситуация по никакъв начин не повлия на представянето на отбора на САЩ, който разгроми Китай с 57 точки разлика.

Треньорът на тима Майк Кжижевски отказа да коментира случката с бордея. За разлика от него, капитанът Кармело Антъни заяви: 

“Каквото е сторено, е сторено. Имахме свободно време и някои от момчетата са се поотпуснали. Трябва обаче да се отнасят по-отговорно към задълженията си и да оставят случилото се зад гърба си възможно най-бързо”.

Мъжкият отбор на САЩ е 14-кратен шампион от летни игри. Тази вечер американците ще се изправят срещу Венецуела.