на живо

И без куп звезди ПСЖ отново оглави Лига 1 (ВИДЕО)

Шампионът не срещна трудности с новака "Мец"

Getty Images

Шампионът "Пари Сен Жермен" спечели с 2:0 като гост на новака "Мец" в мач от четвъртия кръг на френската Лига 1. Така тимът на Томас Тухел оглави временното класиране.

Въпреки че бе без контузените си звезди Килиан Мбапе и Единсон Кавани, а не можеше да разчита още на Андер Ерера, Юлиан Дракслер и Тило Керер, ПСЖ нямаше проблеми срещу "гранатите".

Анхел Ди Мария откри резултата от дузпа в 11', а малко преди почивката Ерик Максим Чупо-Мотинг покачи на 2:0 за столичани.

Двубоят на ст. "Сен Симфориен" бе прекъснат за кратко в средата на първата част заради транспаранти с хомофобско съдържание, опънати от привърженици на домакините. Обидите им бяха насочени не само към съперника, а и към Професионалната футболна лига. Органите на реда се погрижиха за бързото сваляне на плакатите и подновяването на играта.

На терена парижани имаха превес и през второто полувреме. До нови попадения във вратата на Александър Укиджа обаче не се стигна.

След успеха ПСЖ събра 9 точки и вече е на върха, но същия актив има и "Рен", който все още не е изиграл своя мач от кръга.

Тагове:

лига 1